Міська ПНМК учителів іноземної мови           м.Красний Лиман    

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Головна » 2016 » Листопад » 2 » Міський фестиваль англійської культури
18:24
Міський фестиваль англійської культури

Знання іноземних мов – це ключ до успіху в сучасному світі, де спілкування іноземними мовами та обробка величезних обсягів інформації набуває все більшого значення. Вивчення будь-якої іноземної мови розкриває перед людиною нові можливості, збагачує духовний світ, підносить на вищий соціальний  ступінь та робить конкурентоспроможною. Учителі-іноземці нашого міста та району, розуміючи важливість оволодіння учнями іноземним спілкуванням, докладають максимум зусиль задля того, щоб заохотити своїх підлеглих до вивчення іноземних мов.

Так, 22 жовтня 2016 року в стінах Краснолиманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 вперше у місті відбувся Фестиваль англійської культури з нагоди Року англійської мови в Україні. Метою Фестивалю став пошук, підтримка та розвиток творчого потенціалу учнів, а також сприяння та популяризація вивчення англійської мови серед учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Організатори Фестивалю запропонували незвичайну форму свята – віртуальну виставку-подорож до англомовних країн та гала-концерт учнів англійською мовою.

Добродушно й гостинно за українською традицією з хлібом-сіллю зустрічали гостей Фестивалю заступник директора ЗОШ № 4 Чернобровкіна Л.Д. та вчителі іноземної мови Ігнатенко О.М., Орел С.М., Волкотрубова О.В. та Жарікова Н.М.. На Фестиваль англійської культури завітали  начальник міського відділу освіти  Печатнікова Н.В., методист ММЦ Моткова Т.Ф., вчителі англійської мови на чолі з керівником ММО Абросімовою Н.Г., учні шкіл та батьки.

Фестиваль, у якому брали участь учні 1-11 класів, розпочався з віртуальної виставки-подорожі. В рамках роботи виставки  кожна школа мала змогу представити творчі роботи учнів у п’яти номінаціях: «Звичаї та традиції англомовних країн», «Національні свята англомовних країн», «Визначні місця англомовних країн», «Видатні люди англомовних країн» та «Національна кухня англомовних країн». Здивували всіх присутніх зразки національної традиційної кухні англомовних країн: «Імбирний будиночок» (ЗОШ № 2),  «Різдвяний кошик» (Шандриголівська ЗОШ) та «Різдвяна індичка» (Торський НВК), «Ірландські тарталетки» (ЗОШ № 4), «Канадський пиріг» (ЗОШ № 3), «Йоркширський пудинг» (Коровоярський НВК). Вражали масштабом та креативністю учнівські доробки і в інших номінаціях: об’ємна аплікація «Джек та бобове дерево» (Лозівський НВК), портрети великих англійських письменників у техніці «розпис пластиліном на склі» (НВК «гімназія- ЗОШ І ступеня»), стенд-колаж «Видатні люди англомовних країн» (Тернівський НВК), ляльки - мотанки в національних костюмах (ЗОШ № 2, Коровоярський НВК), декоративно-ужиткова композиція «День Подяки» (ліцей) та «Різдвяна композиція» (ЗОШ № 2), 3D-макети «Біг Бену» з глини (ЗОШ № 5), «Стоун Хенджу» із каміння (Ярівська ЗОШ) та «Лондонського Тауеру» із паперу  (Закітнянський НВК), картина бісером «Тауерський міст» (ЗОШ № 2), креативні композиції до англійських свят та інші творчі доробки учнів. Виставка-подорож супроводжувалася національним музичним супроводом і мультимедійними проектами учнів про визначні місця країн Великої Британії та України.

А далі почалося справжнє свято: двогодинний гала-концерт учнів шкіл міста та району англійською мовою, який нараховував близько тридцяти номерів художньої самодіяльності різних жанрів (виразне читання поезії, вокальний жанр, драматизація, танцювальне мистецтво). На початку концерту з вітальним словом до присутніх звернулися начальник міського відділу освіти  Н.В. Печатнікова та керівник методичного об’єднання вчителів іноземної мови Н.Г. Абросімова, які відмітили творчий підхід учнів до участі у виставці та запропонували присутнім поринути у світ позитиву та емоцій засобами англійської мови. Стартовим пунктом та родзинкою концерту стали виступи  вчителів англійської мови Лісняк О.В., Захарової А.В. (Лозівський НВК) та Бичкової І.В. (ЗОШ № 2), які на високому «професійно - вокальному» рівні налаштували глядачів та виконавців на ліричний лад. Учні були не менш переконливими. У ході концерту по-сучасному у виконанні дітей лунали пісні групи «Beatles», американського твістера Чаббі Чекера, Френка Синатри   та групи «Queen». Захоплюючим було виконання пісень сучасних популярних виконавців Христини Пері,  Шер, Санни Нільсен, Індіни Мензел, Адель та відомих американських рок-гуртів «Linkin Park», «No Doubt» та ін. Бурхливими оплесками глядачі концерту вітали на сцені і прихильників традиційних англійських дитячих пісень та національних танців країн Великої Британії та Америки. Не забули і про класику: учасники фестивалю читали в оригіналі вірші Джорджа Байрона, Редьярда Кіплінга, Едгара По та  сонети відомого англійського драматурга Вільяма Шекспіра. Зі сцени лунали  навіть і власні поетичні твори. Чудовим доповненням концерту стала лялькова вистава учнів-гімназистів з уривком твору П. Треверс «Мері Поппінс».

            Подорож була і цікавою, і пізнавальною, й емоційною. Глядачі з радістю зустрічали кожний номер програми, підтримуючи виконавців бурхливими оплесками. Наприкінці Фестивалю виступи школярів були належно оцінені та  відзначені сертифікатами учасників.              

Методичний кабінет відділу освіти у особі Моткової Т.Ф. та начальник відділу освіти Печатнікова Н. В. висловили вдячність адміністрації ЗОШ № 4 за гостинний прийом та подякували вчителям і учням, які допомагали  у підготовці й проведенні Фестивалю англійської культури у місті. Завершальними були слова керівника ММО вчителів іноземної мови Абросімової  Н.Г., яка подякувала всім учасникам за якісну підготовку та творчий підхід до справи і висловила надію  на те, що проведення подібних заходів  у місті стане традиційним. Адже, як запевнив у своїй прощальній пісні Данило Шедов, учень ЗОШ № 4: «Show Must Go on/Шоу повинне продовжуватися»!  

 

 

 

Переглядів: 526 | Додав: Englishteachers | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Погода
Календар
«  Листопад 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz