Міська ПНМК учителів іноземної мови           м.Красний Лиман    

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Головна » 2013 » Травень » 28 » Інструктивно-методична нарада для вчителів німецької мови
19:45
Інструктивно-методична нарада для вчителів німецької мови

28 травня 2013 року на базі Краснолиманської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 2 відбулася інструктивно-методична нарада для вчителів німецької мови міста та району з теми  «Науково-методичний супровід процесу впровадження другої іноземної (німецької) мови у 5 класі з 2013-2014 навчального року». Метою проведення ІМН вчителів було ознайомлення учасників заходу з особливостями викладання другої іноземної мови у  5 класі та  надання науково-методичної допомоги вчителям в організації навчально-виховного процесу.

Наступного року планується ввести вивчення другої іноземної мови (німецької) у російськомовних класах чотирьох ЗНЗ міста та району, а саме: ЗОШ № 2,3,4 та Торській ЗОШ.У ході наради вчителі вищеназваних ЗНЗ були ознайомлені з організацією навчально-виховного процесу у 5 класі загальноосвітнього навчального закладу і вивченням другої іноземної (німецької) мови в основній школі згідно Листа МОНу України № 1/9-368 від 24.05.2013 року та проаналізували навчальну програму з німецької мови у 5 класі як другої іноземної мови (за новим Державним стандартом).

Дуже цінною була інформація вчителів – учасників наради з досвіду роботи щодо вивчення другої іноземної мови. Так, вчитель англійської та німецької мови ЗОШ № 3 (де друга іноземна мова вивчається вже протягом  кількох років) Луганцова Євгенія Анатоліївна проаналізувала НМК для 5 класу з вивчення німецької мови та надала методичні рекомендації вчителям з питань ведення шкільної предметної документації, а також поділилася з присутніми власним досвідом складання календарно-тематичного планування з предмета.

 Учитель французької мови ЗОШ № 3 Пантюхова Марина Володимирівна звернула увагу присутніх на шляхи подолання труднощів у процесі навчання другої іноземної мови, серед яких найвагомішим є важливість вчасного подолання психологічного бар’єру учнів та створення позитивного настрою під час НВП на початку введення другої іноземної мови. Вона також зазначила, що у даному випадку важливе місце має визначення спільного і схожого в рідній, першій і другій іноземних мовах у всіх видах мовленнєвої діяльності і у зв’язку з цим підкреслила, що іще одним із важливих шляхів подолання труднощів у процесі вивчення другої іноземної мови є використання міжмовного переносу як важливого чинника раціоналізації навчального процесу.

Керівник  міської ПНМК Абросімова Н.Г. подякувала усім учасникам наради за плідну роботу та цінні поради з питань введення другої іноземної мови у навчальний процес.

Докладніше з науково-методичним супроводом процесу впровадження другої іноземної (німецької) мови у НВП можна ознайомитися у розділі "Інформаційно".


 

 

 

Переглядів: 452 | Додав: Englishteachers | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Погода
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz