Міська ПНМК учителів іноземної мови           м.Красний Лиман    

Меню сайту
Форма входу
Пошук
Головна » 2015 » Серпень » 3 » МИ - КРАЩІ!
21:38
МИ - КРАЩІ!

 ІНФОРМАЦІЯ

про особливості організації мовних таборів у Донецькій області

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 03.02.2015 № 89 «Про здійснення заходів щодо організації літніх мовних таборів»  та з метою популяризації вивчення іноземних мов в Україні у червні поточного року на базі загальноосвітніх навчальних закладів Донецької області, що знаходяться на території, підконтрольній українській владі, організовано роботу  96 літніх мовних таборів, у яких перебували 4796 школярів.

Департаментом освіти і науки облдержадміністрації та обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти проведена відповідна організаційна робота щодо підготовки до проведення літніх мовних таборів на місцях. У березні поточного року відбулася інструктивно-методична нарада для працівників методичних служб управлінь (відділів) освіти міських рад та райдержадміністрацій. Під час обговорення вищевказаного питання визначені завдання мовних таборів – створити відповідне мовне середовище та умови для заохочення учнів до вивчення іноземних мов.

Щотижнево на селекторних нарадах департаменту освіти і науки розглядалися питання підготовки до роботи літніх мовних таборів на базі загальноосвітніх навчальних закладів міст та районів області, пропозиції щодо залучення до роботи волонтерів, носіїв мов та вчителів.

Розповсюджено методичні рекомендації щодо організації роботи літніх мовних таборів на місцях, запропоновано варіанти формату, змiсту та практичного наповнення  мовних таборiв: дискусійні клуби, театральні студії, робота над конкретним проектом.

Літні мовні табори працювали у різних режимах:

  • літні мовні табори з частковою зайнятістю учнів (30).

Такі табори створювалися окремо від пришкільного оздоровчого табору та мали свою програму та розпорядок дня. Наприклад, мовний табір Краснолиманської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 «Level up», Іллічівської спеціалізованої школи «Active English» Косянтинівського району, Дзержинської ЗОШ І-ІІІ ступеня   № 3 тощо.

  • літні мовні табори на базі пришкільного оздоровчого табору для  учнів, які хочуть підвищити свій рівень знань з іноземної мови (66).

У таких таборах діти проводили час за окремо складеною волонтерами та вчителями програмою щодо опанування іноземної мови.

Робота літніх мовних таборів з повною зайнятістю учнів не передбачена  програмами соціально-економічного розвитку міст та районів Донецької області.

За результатами функціонування літніх мовних таборів в Донецькій області проведено конкурс на кращий відеофільм про роботу літніх мовних таборів на місцях. Кращими визнані фільми, підготовлені методичними службами відділів освіти Добропільської та Краснолиманської міських рад.(посилання на відеофільм)

У містах та районах області на сьогодні проводиться аналіз роботи літніх мовних таборів.  У серпні-вересні департаментом освіти і науки планується проведення круглого столу «З досвіду роботи літніх мовних таборів» з метою вироблення практичних рекомендацій для подальшої роботи.

Джерело інформації:      http://www.mon.gov.ua/activity/litni-movni-tabori/zvit-2015/zvitnist-po-regionam/doneczka-oblast.html

 

 

Переглядів: 505 | Додав: Englishteachers | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Погода
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz